Belgian Jazz Meeting

English | Français

Op 4, 5 en 6 september 2015 vindt in Brugge de 3de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Het driedaagse evenement komt opnieuw tot stand door een unieke samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners:  Jazz Brugge/ De Werf, Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles Musiques, JazzLab Series, Les Lundis d’Hortense, Museact en wordt gerealiseerd met steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge.

De Belgian Jazz Meeting wil in de eerste plaats de Belgische jazzscene meer internationale bekendheid geven en het netwerk met zowel de Belgische als de buitenlandse jazzpromotoren versterken. Net zoals bij vorige edities zal een 15-tal Belgische jazzgroepen of jazzprojecten de kans krijgen om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van organisatoren en journalisten. Het programma bevat daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project kunnen promoten. Op die manier wensen de initiatiefnemers ook de wederzijdse contacten tussen de Vlaamse en de Franstalige gemeenschap bevorderen.

Om geselecteerd te worden voor één van de showcases konden muzikanten zich dit jaar voor het eerst zelf kandidaat stellen. Een klein programmatiecomité van 6 jazzspecialisten per taalgroep heeft op basis van de inschrijvingen een selectie gemaakt. Met deze nieuwe aanpak willen de organisatoren  de betrokkenheid van de geselecteerde artiesten verhogen en tegelijk zorgen voor een gevarieerd en boeiend programma dat aansluit bij de verwachtingen van de internationale genodigden.

Voor de selectie speelden verschillende elementen een rol:

  • artistieke originaliteit;
  • speelervaring of podiumrijpheid van de musici;
  • het internationale potentieel van de groep of het project: de duurzaamheid of de  ‘verkoopbaarheid’ van het project of de band op internationaal vlak
  • de  ‘ondernemerszin’ van de muzikanten of hun entourage; de professionele omkadering.

Bekijk hier het programma

De Belgian Jazz Meeting is geen publiek evenement maar bedoeld voor professionelen werkzaam in de jazzscene: programmatoren, pers, muzikanten en hun management, beleidsmakers… Daarvoor hebben wij in het programma naast de showcases ook netwerkmomenten en een infomarkt toegevoegd. Wij nodigen dan ook alle Belgische jazzmuzikanten en collega’s uit om aan het project deel te nemen omdat we geloven dat ieders aanwezigheid bijdraagt tot het welslagen van de doelstellingen, nl. het bevorderen van internationale kansen voor de Belgische artiesten en het uitwisselen van kennis en expertise over de (taal)grenzen.
Uitnodigingen werden verstuurd naar alle contacten uit de databanken van de partners. Contacteer ons indien je geen uitnodiging hebt ontvangen.

 

Partners: 

jazzbrugge2014  logo_pos  kunstenpunt vierkant  JazzLab  LDH LOGO2006MUSEACTWBM

Met steun van

state of the art   Fédération WalBxl_Horiz_QuadriWBI_LOGO_BLACK_officielFR W-VL logo koepel zwart      StadBrugge_CMYK_zonderBase


Facebook